6-weekse cursus vlinderslag

Deze vlinderslag cursus is geschikt voor iedereen die kan zwemmen of drijven met het gezicht in het water. Je hoeft niet erg fit of sterk te zijn: zwemmers van alle niveaus hebben de vlinderslag met de Shaw Methode leren zwemmen. Je kunt enige ervaring met de slag hebben, of het nog nooit hebben geprobeerd. Deze cursus voert je door alle oefeningen voor de Shaw Methode vlinderslag: fantastisch voor beginners en een ideale opfrisser voor wie al lessen heeft gevolgd.

Het doel van de cursus is om vrij te kunnen vlinderen. Denk je dat dit onmogelijk is? We laten je zien hoe je de vlinderslag als een sierlijke en goed vol te houden slag kan zwemmen. We laten zien dat ondanks het traditionele beeld de vlinderslag geen extra uitdagende slag is vergeleken met de andere slagen. Leerlingen die last hebben gehad van spanning, een stijve rug of sciatica in de onderrug hebben aangegeven juist baat te hebben bij de vlinderslag van de Shaw Methode.

Aan het eind van de cursus kun je:

- je hoofd als een ‘bestuurder’ gebruiken tijdens de slag
- de vier-wielaandrijving van de vlinderslag gebruiken
- rustig en ontspannen je armen over het water naar voren laten gaan
- een zachte en vloeiende golfbeweging maken
- een stabiel en regelmatig ritme zwemmen zodat het water je lichaam draagt
- met gemak ademen

Kijk hier wanneer de volgende cursus gepland is, of stuur een berichtje als je zou willen deelnemen aan een vlinderslag cursus, dan probeert Free-up Swimming er een te regelen.
Cursusmarkt Haarlem