Kom van waterangst af

Misschien heb je vroeger iets naars meegemaakt waardoor je bang bent geworden in het water, of heb je zo slecht les gehad dat het zwemmen je nooit een veilig en vertrouwd gevoel heeft gegeven. De Shaw Methode is er in gespecialiseerd om mensen met watervrees hier overheen te helpen.

Free-up Swimming heet niet voor niets 'Free-up'. Met de principes uit de Alexander Techniek kun je leren om je eigen spierspanning bewust aan te sturen. Bij angst heb je meestal veel spierspanning, vooral in je nek. Hierdoor voel je je ook veel angstiger dan nodig is. Je 'bevrijdt' je letterlijk van overbodige spanning.

Tijdens deze lessen (privé- of duolessen) werken we er aan dat je nek steeds zacht en los blijft, ook als je bijvoorbeeld één voet in het water steekt. Je zult merken dat dat je al een veel rustiger gevoel geeft en dat je meer open staat om te leren. Ook de manier waarop je kijkt (strak als door een tunneltje, of juist met een breed blikveld) heeft veel invloed op hoe je je beweegt en hoe je je voelt. Door met deze principes te werken, gaan we steeds een stapje verder het water in. Als iets toch te spannend is dan gaan we gewoon weer een stapje terug. Net zo lang tot je ontdekt hoe fijn het water eigenlijk aanvoelt en hoe zeer het water je kan ondersteunen. Daarna beginnen we met simpele drijfoefeningen en als je er aan toe bent gaan we de eerste basisbewegingen voor de zwemslagen aanleren, op zo'n manier dat je je altijd veilig blijft voelen. De leraar is constant bij je in het water en het zwembad heeft een prettige brede trap het water in, waar we de eerste tijd steeds boven zullen blijven drijven.

De dames die je hierboven op de foto ziet, waren tijdens hun eerste les zo bang dat ze slechts hun voeten in het water durfden te steken. Nu, 10 lessen later, kunnen ze zelfstandig naar de overkant zwemmen, durven ze onder water uit te ademen en het belangrijkste: genieten ze van het water.

Komende cursus, op zondagavonden:
11 maart 20.45
18 maart 20.45
25 maart 20.45
8 april 20.00
25 april 20.00
29 april 20.00
6 mei 20.00
13 mei 20.00
27 mei 20.00
3 juni 20.00

Als je interesse hebt in lessen om je waterangst met de Shaw Methode te overwinnen, stuur dan een berichtje, dan bekijken we de mogelijkheden. Hartelijk welkom!
Hieronder kun je een video zien (in het Engels) over hoe de Shaw Methode werkt met mensen met watervrees: