Zwemmen in Open Water

Zwemmen in open water is anders dan zwemmen in een zwembad. Het vereist een licht andere techniek, omdat je te maken hebt met de weersomstandigheden: bij harde wind heb je golven, het water is (hier in Nederland) vaak minder mooi doorzichtig dan in een zwembad, en je moet goed je route in de gaten houden (navigeren). Wat is er echter heerlijker dan in de frisse lucht en natuurlijke omgeving te zwemmen?

Free-up organiseert open water cursussen en privé / duo-lessen in de buitenlucht, in duinmeertje 't Wed in Overveen, tussen mei-okt. Dit is 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats bij ingang 'Koevlak' in de Kennemerduinen. De meeste buiten-lessen vinden plaats op zondagmiddag, maar kunnen naar wens ook in de ochtenden door de week georganiseerd worden.

De volgende 6-weekse cursussen zijn:
Basiscursus borstcrawl in 't Wed: 10.00-11.00 op za 8, 15, 22, 29 sept, 6, 13 okt
Cursus crawl level 2 in 't Wed: 11.00-12.00 op za 8, 15, 22, 29 sept, 6, 13 okt

Je kunt je online inschrijven via de website van Swim in Balance:
BORSTCRAWL OPEN WATER 6-WEEKSE BASISCURSUS - za 8 sept 10.00-11.00
BORSTCRAWL OPEN WATER 6-WEEKSE LEVEL 2 CURSUS – za 8 sept 11.00-12.00

Op alle lessen, workshops en cursussen van Free-up Swimming zijn deze voorwaarden van toepassing. Aanmelden via het sturen van een berichtje.

Wat heb ik nodig?

Ik zou je aanraden om voor het open water zwemmen tijdens onze cursussen wel een wetsuit te dragen, omdat we veel aan techniek werken en staande oefeningen doen, waarbij je snel afkoelt. Tijdens de open water zwemcursussen neemt Free-up Swimming warme wetsuits (diverse maten) mee, die je kunt lenen (als je wilt) om te dragen tijdens de les.
Cursusmarkt Haarlem